Incassoproces

Het incassoproces in 3 stappen

Het incassoproces is niet voor iedereen iets waar je dagelijks mee te maken krijgt. Het is iets wat je liever wilt voorkomen. Daarnaast komen er aardig wat juridische zaken bij kijken, die vaak vragen oproepen of voor onduidelijkheid zorgen.

De Best & Partners heeft jaren lange ervaring met incassotrajecten, van voorzichtige pre-incasso tot – als het nodig is – gerechtelijke executie.

Hoe pakken we dit aan en welke stappen zijn er in het incassoproces?

Uw Incasso in behandeling

Hoe gaan wij aan de slag?

⦁ Incasseren wij niets, dan betaalt u een basisvergoeding per dossier, afhankelijk van het geldelijk belang van het dossier.

⦁ Incasseren wij wel, dan betaalt u geen kosten, omdat wij uw vordering en onze incassokosten incasseren bij uw klant ⦁ Incasseren wij gedeeltelijk, dan betaalt u alleen incassokosten conform de Wet Incassokosten. Dit doen wij alleen als de incassokosten de basisvergoeding overstijgt.

Uw incasso in behandeling
Zodra u uw facturen aan ons kantoor heeft aangeleverd, nemen wij deze direct in behandeling. U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging met daarop een dossiernummer. Indien blijkt dat uw klant negatief bij ons in het systeem voorkomt en of blijkt dat er geen verhaalsmogelijkheden zijn, dan sluiten wij het dossier kosteloos. 24/7 inzicht via uw online dossier

U kunt de voortgang van uw onbetaalde factuur (incasso opdracht) volgen via uw online dossier.